Sunny Flower

OpeningstijdenWebshopWinkel
Orchidee├źn, hoe verzorg je ze?
14-11-2013 00:00:00
SunnyFlower

Aanschaf

Als je een orchidee koopt zorg dan altijd dat deze voldoende dichte knoppen bevat. Deze moeten namelijk nog uitkomen en dan kan je langer van de plant genieten. Let er ook op dat de plant geen beschadigingen vertoond.

Standplaats

De juiste standplaats is op een lichte plaats, achter het raam zou goed kunnen, maar haal de plant wel weg als daar de hele dag de zon op schijnt. Orchideeën kunnen slecht tegen vol zonlicht en achter een raam wordt het al snel veel te warm voor deze plant. De orchidee moet wel op een lichte plek, want in de schaduw wordt deze plant niet gelukkig. Orchideeën gedijen het beste rond de 20 graden.

Verzorging

Het allerbeste aan de verzorging van een orchidee is om de plant eenmaal per week een dompelbad te geven.. Vul een teiltje met een laagje water (niet te koud of te warm) en zet de plant daar zo'n 15 minuten in. Je kan ondertussen ook nog wat water over de bladeren en de aarde gieten. Om de plant wat extra's te geven is het raadzaam om een keer maand speciale orchideeën mest te gebruiken. Dit is te koop bij tuincentra. Geef een orchidee nooit teveel water! Dan gaan ze heel snel dood, omdat te voorkomen is een dompelbad ideaal.

Uitgebloeid, wat nu?

Veel mensen gooien hun orchidee weg als deze is uitgebloeid, dit is eigenlijk zonde want met goede verzorging komen er in de meeste gevallen vrij snel alweer nieuwe bloemen opzetten. Als je orchidee is uitgebloeid knip je de stengel waar de bloemen aan zaten af, doe dit vanaf zo'n 5 cm van de onderkant. Laat de plant op zijn eigen plek staan of geen hem een andere lichte plaats. Blijf hem elke week verzorgen zoals hierboven vermeldt en hoogstwaarschijnlijk zie je al snel dat er nieuwe stengels opkomen en later ook bloemen.

social media: Facebook Twitter